Povíkendový chlieb

30.03.2020

Povíkendový chlieb . Názov má taký, lebo je zo zeleniny, ktorá nám ostane z vývaru. Tú vždy mixujeme s troškou vody, aby vznikla hladká hustejšia zeleninová kaša. A z toho vznikne takýto výživný chlebík.

Recept je na dva 750g chlebíky

200g ražnej múky
200g vody
1PL ražného kvasu

Necháte 9-12h kvasiť na linke.

Potom do rozkvasu pridáme:

390g pšeničnej chlebovej múky
100g špaldovej bielej polohrubej múky
50g pšeničnej celozrnnej múky
440g kaše
2čl himalájskej soli
1čl kmínu

V našom prípade bolo cesto miesené večer, tak išlo rovno do chladničky. Ráno nás čakalo už vykvasené cesto, stočili sme ho do ošatky a nechali ho kvasiť 2,5h.

Pečieme pri 250°C so záparou 10min a potom záparu vyberieme, rúru stiahneme na 200°C a pečieme 20min. Ani sa nenazdáte a povíkendový chlieb bude na stole!

Všetky ingrediencie, okrem tej zeleniny , si môžete zakúpiť u nás v Trnke - cenník nájdete na webe. Pozývame vás, aby ste nás sledovali na facebooku alebo našom instagrame, kde pravidelne informujeme o našich novinkách a plánujeme publikovať viac podobných skvelých receptov! Ak sa vám tento recept páči, možno vás bude zaujímať aj recept na našu pizzu bez rozkvasu.

Prajeme vám príjemné pochrumkávanie .